Γενικά Στοιχεία

Ιστορία

Αρχαία-Μουσεία

Χάρτης
hotels in Evoia
restaurants in Evoia
clubs, bars, cafe in Evoia
shops in Evoia
greek tourism guide
 

ΜΑΡΜΑΡΙ

 Λίγα μόνο χιλιόμετρα σας χωρίζουν από το μαγευτικό Μαρμάρι. Ένα χωριό όπου μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά που απλόχερα του έχει προσφέρει η φύση αλλά και την πολυτέλεια που σίγουρα οφείλεται στον άνθρωπο. Στο πράσινο του τοπίου υπάρχουν διάσπαρτα ξενοδοχειακά συγκροτήματα των οποίων μοναδικός τους σκοπός είναι να κάνουν τις μέρες διαμονής σας αξέχαστες. Πολλά όμως είναι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου γίνεται εμφανές το προσωπικό στυλ των ιδιοκτητών τους.

Διακοπές στην Ελλάδα χωρίς το παραδοσιακό ταβερνάκι, δεν υπάρχουν. Για να είναι τέλειος ο συνδυασμός πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται και από ουζάκι, το οποίο με τον δικό του τρόπο ξέρει να αναδεικνύει τη γεύση του φαγητού.

Απαραίτητη θεωρείται η βόλτα στο λιμάνι. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε τους κατοίκους του χωριού και να μιλήσετε μαζί τους. Τα πρόσωπά τους είναι καμένα από τον ήλιο και έχουν πάρει ένα αξιοζήλευτο ροζοκόκκινο χρώμα. Αναμφισβήτητο ατού της περιοχής είναι οι παραλίες της. Ο αριθμός τους είναι μεγάλος για να χωράει όλους τους επισκέπτες που θα τις προτιμήσουν.

Από το Κοκκίνι, τον Φυγιά και το Ζαστάνι μέχρι το Βασιλικό, την Ειρήνη και την Μπανιέρα, όλες οι παραλίες έχουν το δικό τους στυλ που σίγουρα θα σας μαγέψει. Θα ξαπλώσετε κάτω από τα πεύκα και θα θαυμάσετε τα αγριολούλουδα που φυτρώνουν στις πλαγιές.

Όλες οι παραλίες της θα σας μαγέψουν

Τη δροσιά που προσφέρουν τα καθαρά νερά αλλά και τις άπειρες προτάσεις για διασκέδαση, μπορείτε να απολαύσετε στην παραλία Χρυσή Άμμος. Τα γαλάζια νερά της θα σας συντροφεύουν καθώς θα απολαμβάνετε το αγαπημένο σας θαλάσσιο σπορ ενώ παράλληλα θα σας χαρίζουν τη μοναδική τους θέα.

Η φύση σίγουρα υπήρξε γενναιόδωρη με τα νησιά των Πεταλίων. Βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το Μαρμάρι και είναι πνιγμένα στο πράσινο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους, είναι η πολυχρωμία των βράχων που συνοδεύουν τα γαλανά νερά τους. Εκεί θα μείνετε γοητευμένοι από το κάλλος του τοπίου αλλά και από την αγάπη που δείχνουν οι κάτοικοι για την φυσική τους κληρονομιά. Τα σπίτια που θα δείτε γύρω σας θα σας εκπλήξουν με την ομορφιά και την πολυτέλειά τους καθώς πρόκειται για τις βίλες αρκετά πλούσιων ιδιοκτητών που διάλεξαν αυτό το μέρος για να περνάνε ανέμελα τις διακοπές τους. "Δρακόσπιτο" λέγεται αυτό το κτίσμα. Πήρε το όνομά του από τις τεραστίου μεγέθους πέτρες από τις οποίες είναι κτισμένο. Ανήκει στα πρώιμα χρόνια (1.000π.χ) και εκπροσωπεί την αρχιτεκτονική εκείνης της εποχής.